Revedere a seminariștilor din promoția 1968-1973 de la seminarul din Caransebeș

Promoția 1968 – 1973 a Seminarului Teologic din Caransebeș s-a întâlnit marți cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la absolvirea acestei instituții de învățământ. Cu această ocazie, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat, la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, o slujbă de Te Deum, informează „Ziarul Lumina”.

Din soborul de preoți slujitori au făcut parte foști elevi ai Seminarului Teologic din Caransebeș, iar dascălii, cei care i-au format și îndrumat spre a deveni slujitori ai altarelor, au fost alături de elevii de atunci, clericii de astăzi. Din promoția 1968-1973 au făcut parte, conform legislației în vigoare la vremea respectivă, elevi din mai mult eparhii, vrednici slujitori în ogorul Domnului, dintre care amintim pe pr. Liviu Drăgan, protopopul Caransebeșului, părinții profesori Constantin Rus și Viorel Rîncu și mulți alții.

La slujbă au participat elevi și studenți teologi caransebeșeni, foști profesori ai Seminarului Teologic din Caransebeș, familiile elevilor din promoția 1968-1973, precum și numeroși credincioși și credincioase. La finalul acesteia, soborul de preoți slujitori a oficiat o slujbă de pomenire pentru profesorii și colegii trecuți la Domnul.

Momentul festiv și emoționant în care s-a făcut strigarea catalogului promoției 1968-1973 a Seminarului Teologic din Caransebeș, de către pr. diriginte Sorin Cosma, a avut loc în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului. La final, toți au primit din partea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, cărți, iconițe și pliante editate de Episcopia Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente