Reuters scrie despre ospitalitatea Mănăstirii Putna față de refugiații ucraineni

Agenția internațională de știri Reuters a publicat miercuri un reportaj foto despre ospitalitatea călugărilor de la Mănăstirea Putna unde au fost primiți până în prezent peste 100 de refugiați ucraineni. 

Materialul prezintă povestea Svetlanei, în vârstă de 75 de ani, care a plecat din calea războiului împreună cu fiica, Ana, și cu nepotul în vârstă de 6 ani și este găzduită în prezent la Putna.

Fiind puțin mai îndepărtată, ca locație, Mănăstirea Putna este refugiu mai ales pentru cei care nu se grăbesc spre alte țări din vest. Fiecare familie primită are camera ei, oamenii merg la slujbe și se bucură de mângâierea și de sprijinul părinților de la Putna, detaliază în materialul publicat de Reuters Protos. Gherasim Soca.

Publicația menționează numărul mare de refugiați care tranzitează România și subliniază sprijinul oferit de Biserică, care are o prezență permanentă la vama Siret prin preoți și călugări ai Arhiepiscopiei Sucevei, inclusiv vorbitori de ucraineană sau rusă.

Reportajul despre Mănăstirea Putna este semnat de jurnalista Luiza Ilie, cu fotografii de


Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Sursă foto: Facebook / Mănăstirea Putna

Comentarii Facebook


Știri recente