Retrospectivă cultural-educativă în Mitropolia Olteniei

Orientarea profesională, sportul minții și fotografia artistică sunt preocupări concretizate în evenimente importante pentru viața cultural-educativă din Mitropolia Olteniei, pe parcursul acestei săptămâni.

Universitatea din Craiova a demarat luni, 28 februarie, prin Centrul de Consiliere și Orientare Profesională, a V-a ediție a proiectului ‘Caravana învățământului oltean’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Acțiunea se va derula până pe 31 martie, în cele cinci județe ale Olteniei. Vor fi vizitate peste 120 de licee din 20 de localități. Fiecare elev de liceu va primi ‘Ghidul Candidatului’ și CD-uri ce conțin prezentarea și oferta de studiu a Universității din Craiova. Anul acesta campania de promovare va ajunge și în județul Teleorman.

‘Nu ne naștem genii, devenim genii’ este titlul proiectului european câștigat de primăria localității doljene Șimnicu de Sus, în cadrul programului ‘Tineret în acțiune’. Astfel, 48 de tineri din România, Franța și Italia s-au familiarizat săptămâna aceasta cu regulile generale ale șahului. Lecții demonstrative au fost susținute de patru antrenori de șah rapid din Craiova. În legătură cu acest interesant demers, Constantin Dobra, antrenor de șah, a spus: ‘Pot să spun că proiectul este o încununare a celor patru ani de când în comuna Șimnicu de Sus s-a înființat Cercul de șah. Este singurul cerc din Oltenia, creat în mediul rural, ce are ca activitate extracurriculară șahul. În cadrul acestui proiect, în valoare de 20.000 de euro, tinerilor li s-au atribuit sarcini clare, individuale și de echipă, care au rolul de a-i face mai încrezători în sine, de a-și dezvolta abilitățile de creativitate și spiritul de inițiativă’.

Expoziție de artă fotografică

La Galeriile de Artă ale Cercului Militar Craiova a avut loc, în prima zi a lunii martie, vernisajul expoziției celei de-a 19-a serii de absolvenți ai Cursului de Tehnică și Artă Fotografică. Au fost prezentate peste 400 de lucrări monocrom și color, realizate în perioada 1 octombrie 2010 – 28 februarie 2011, având tematici diverse, din toate genurile artei.

‘Fiecare absolvent a căutat să se exprime liber, să își prezinte propriile viziuni și trăiri, prin folosirea diferitelor procedee tehnice și grafice, dar și printr-o variată gamă cromatică și tonală, prin abordarea diverselor subiecte. Regăsim în această bogată colecție și foarte multe lucrări valoroase, care pot sta foarte bine într-o galerie personală sau într-un salon național de fotografie’, a menționat cu acest prilej Mircea Anghel, coordonator al Cursului de Tehnică și Artă Fotografică și președinte al Fotoclubului ‘Mihai Dan-Călinescu’ din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente