Retrospectivă 2018: Vizitele Patriarhului Daniel în țară

Anul 2018 a fost unul cu foarte multe evenimente în lumea Ortodoxă pe care Agenția de știri Basilica vi le-a adus pe ecrane prin intermediul canalelor sale online: site web, social media, newsletter, retrospectiva lunară pdf și aplicația Android.

Vizitele Preafericitului Părinte Patriarh în Eparhiile din țară s-au bucurat de o atenție deosebită din partea cititorilor Basilica.ro în 2018.

De aceea, am realizat o retrospectivă care să surprindă deplasările efectuate de Patriarhul României anul trecut în afara Arhiepiscopiei Bucureștilor:

Iași

Preafericirea Sa a mers la finalul lunii martie la Iași pentru a participa la proclamarea canonizării Mitropolitului Iosif Naniescu și a Moșului Gheorghe Lazăr (25 martie).

Târgoviște

După 517 ani de la construirea ei, Patriarhul României a resfinţit duminică, 10 iunie, biserica Mănăstirii Dealu pe care a numit-o „un reper important al identităţii şi unităţii noastre naţionale”.

Sibiu

Cei peste 3.500 tineri ortodocși care au participat la a cincea ediție ITO la Sibiu au primit binecuvântarea Patriarhului Daniel în deschiderea evenimentului, joi, 6 septembrie.

În cadrul vizitei efectuate în Ardeal, Preafericirea Sa a sfințit Cantina „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Sibiului.

Brăila

Tot în septembrie, pe data de 25, Părintele Patriarh a mers în Arhiepiscopia Dunării de Jos pentru a sfinți Biserica Voievodală a Mănăstirii Măxineni ctitorită de domnitorul Matei Basarab.

Alba

De Ziua Națională, Preafericirea Sa a participat la Alba Iulia împreună cu Patriarhul Teofil al Ierusalimului, cu Arhiepiscopul Irineu și cu alți ierarhi la ceremoniile din 1 Decembrie 2018, la împlinirea unui secol de la Marea Unire.

Vezi și: Anul 2018 în 12 evenimente religioase de anvergură

Foto credit: Basilica.ro / Canva

Comentarii Facebook


Știri recente