Să legăm Liturghia cu filantropia! – Patriarhul Daniel la sfințirea Cantinei „Sfântul Stelian” din Sibiu

„Să legăm totdeauna Liturghia cu filantropia!” a fost îndemnul adresat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel miercuri, 5 septembrie 2018, la sfințirea Cantinei „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Sibiului.

Cantina este situată la demisolul Școlii Gimnaziale nr. 15 din Sibiu. Instituția de învățământ  funcționează într-o clădire aflată în proprietatea Arhiepiscopiei Sibiului.

Împreună cu Patriarhul României au slujit Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

După ce i-a oferit Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu o icoană cu reprezentarea Preasfintei Treimi, Patriarhul a evidențiat ajutorul lui Dumnezeu în împletirea faptei bune cu slujirea liturgică.

În Liturghie se vede iubirea lui Dumnezeu față de oameni (…), iar în filantropia Bisericii se arată iubirea oamenilor către semenii lor, ca răspuns la iubirea milostivă și smerită, darnică a Preasfintei Treimi, a spus Preafericirea Sa.

„Să ne ajute Bunul Dumnezeu să legăm totdeauna liturghia cu filantropia împreună și să avem atât bucuria rugăciunii, cât și bucuria faptei bune”, a adăugat la final Părintele Patriarh.

La eveniment au participat oficialități locale și centrale, între care Victor Opaschi, Secretarul de Stat pentru Culte, dar și primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor.

La finalul slujbei de sfințire, Mitropolitul Laurențiu i-a oferit Secretarului de Stat pentru Culte Crucea Șaguniană pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Ardealului.

Victor Opaschi primește Crucea Șaguniană de la Mitropolitul Laurențiu. ©Mircea Florescu/Basilica.ro

Cantina Sf. Stelian, redeschisă după 30 ani

Reactivarea și sfințirea Cantinei „Sf. Stelian” închisă în urmă cu 30 ani a fost posibilă cu mari eforturi, a subliniat Mitropolitul Ardealului miercuri la Sibiu.

Înaltpreasfinția Sa a precizat ce utilitate va avea cantina socială sfințită de Patriarhul Daniel.

Cantina „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Sibiului va funcționa din anul școlar 2018-2019 ca o cantină școlară cu caracter social, unde vor servi masa elevii de la Școala Gimnazială nr. 15 și de la Colegiul Național „Octavian Goga”.

Cantina va veni, totodată, în sprijinul activităților social-filantropice ale Arhiepiscopiei Sibiului, aici urmând a se pregăti hrana pe care Departamentul social al eparhiei o oferă gratuit la domiciliul mai multor beneficiari din cadrul Programului „Masa pe roți”.

Patriarhul Daniel la Cantina Sf. Stelian din Sibiu. ©Mircea Florescu/Basilica.ro

Părintele Mitropolit a mulțumit oficialităților locale și tuturor celor care au sprijinit redeschiderea cantinei, cărora le-a oferit la final Ordinul Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei.

Patriarhul României se află în aceste zile la Sibiu cu prilejul deschiderii Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși.

Fii la curent cu ultimele informații despre ITO 2018!

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente