Responsabilizarea tinerilor față de bolnavi, scopul Concursului Național Catehetic de anul acesta

Sectorul Teologic Educațional al Patriarhiei Române desfășoară până în 21 mai Concursul național catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”. Competiția are ca scop responsabilizarea și informarea tinerilor cu privire la cei aflați în suferință.

Ajunsă astfel la ediția 16, competiția este organizată în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 1 noiembrie – 21 mai 2024. Tematica ediției a fost stabilită în contextul Anului omagial 2024 al pastorației și îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

Destinatarii proiectului sunt copiii și tinerii participanți la grupele catehetice din parohiile aflate în țară și diaspora, parte din programul național catehetic „Hristos împărtășit copiilor”.

„Tematicile concursului oferă grupurilor catehetice și coordonatorilor acestora posibilitatea de a cunoaște și a aplica adevărurile de credință și trăirea acestora prin acțiuni și fapte izvorâte din iubirea de Dumnezeu și de aproapele”, a declarat pentru Trinitas TV pr. Nicușor Beldiman, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române.

De asemenea, concursul urmărește cultivarea „credinței iubitoare, care lucrează prin fapte”, a adăugat pr. Nicușor Beldiman.

Grupurile catehetice participante, trebuie să organizeze prin preotul coordonator trei cateheze, care să corespundă tematicii Anului omagial și comemorativ 2024 și să fie adaptate nevoilor comunității respective. Se pot realiza eseuri, referate, conferințe, mese rotunde, serbări, concerte, expoziții și excursii tematice, ateliere de creație, dar și acțiuni filantropice.

Pr. Nicușor Beldiman. Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

„Concursul național catehetic va evidenția rolul și importanța, precum și necesitatea comuniunii între oameni, promovând în mod deosebit grija față de cei aflați în suferință și lucrarea faptei izvorâte din iubire și credință”.

„Concursul își propune să valorifice conținutul de credință al Bisericii Ortodoxe cu privire la sensul bolii și al suferinței, să promoveze legătura de iubire, de cunoaștere, de apropiere și slujire dintre oameni, cu precădere relația copiilor și a tinerilor în raport cu cei în suferință, promovând dialogul, colaborarea și fapta cea bună”, a mai spus pr. Nicușor Beldiman.

Premierea participanților va avea loc de sărbătoarea hramului istoric al Catedralei Patriarhale, în data de 21 mai.

Foto credit: freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente