Responsabilitatea preotesei în viața și misiunea preotului, în dezbatere

Cercul Militar din Cluj-Napoca va găzdui pe 5 octombrie 2013 întâlnirea preoteselor din județul Cluj. Reuniunea va avea loc în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și va debuta cu o slujbă de Te-Deum ce va fi săvârșită de la ora 10:00 în Catedrala Mitropolitană, informează radiorenasterea.ro

În cadrul întâlnirii doamna Angelica Petrea, avocat în Baroul Cluj, va susține un referat pe tema „Rolul preotesei în viața și misiunea preotului”. Evenimentul are loc la inițiativa Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului, care a manifestat o preocupare și o grijă părintească pentru familiile preoților, dar și pentru a sublinia rolul esențial, precum și responsabilitatea preotesei în viața și misiunea preotului.

Legat de importanța acestei întâlniri, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov a declarat: „trăim cu toții atmosfera unei lumi tot mai instabilă social și moral, în care tot mai multe familii creștine se destramă, nereușind să-și asume până la capăt acest proiect de viață, cu toată jertfelnicia și responsabilitatea. În acest contest, familia preotului reprezintă nu doar un reper de viață creștină și de comuniune pentru celelalte familii din parohie, ci, în primul rând, mediul de siguranța și de stabilitatea căruia depinde întreaga misiune a preotului, în calitatea lui de păstor de suflete. De aceea, respectul reciproc, angajamentul familial, asumarea unei conștiințe misionare din partea soției preotului și buna conlucrare cu acesta în toate activitățile lui sunt permisele unei prezențe vii în comunitățile de credincioși și a unei misiuni împlinite, în folosul oamenilor și pentru binele Bisericii”.

Comentarii Facebook


Știri recente