Responsabilitate și implicare socială

Vicarii administrativi eparhiali, consilierii administrativi și inspectorii bisericești din Patriarhia Română s-au întrunit ieri, 18 aprilie 2013, în cadrul unui atelier regional intitulat „Responsabilitate și implicare”, organizat prin proiectul FORTE la Centrul Național pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” al Patriarhiei Române, după cum ne informează Ziarul Lumina.

În cadrul întrunirii s-a discutat despre cooperarea cu instituțiile statului și organizarea Cancelariei eparhiale; receptarea și aducerea la îndeplinire a hotărârilor Sfântului Sinod; eficienta administrare a resurselor umane și disciplina canonică și statutară a personalului clerical și neclerical (angajare, evidență și evaluare). „Discutăm despre modul de aplicare și implementare a hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române și a regulamentelor bisericești. De aici, extragem eventualele diferențe de interpretare și aplicare pentru a le asigura o uniformizare și o eficientizare a aplicării”, a precizat pr. Ionuț Corduneanu, vicar administrativ patriarhal.

Întrunirea se înscrie în seria celor 6 ateliere regionale prevăzute în proiectul FORTE. „Importanța acestei întâlniri este legată de faptul că Biserica este chemată astăzi să răspundă la tot felul de solicitări, atât din punctul de vedere al implicării, cât și din punctul de vedere al exprimării unei atitudini sau opinii față de un anumit eveniment sau situație din societatea românească.

Pentru ca toate aceste lucruri să aibă un aspect unitar, același izvor de informare și consolidare și aceeași modalitate de exprimare, în aceste două zile se lucrează pentru a înțelege mai bine și dialoga despre relația Bisericii cu organismele publice. Se discută și despre aspecte specifice în munca părinților consilieri care participă la acest atelier, despre regulamente legate de angajări, disciplină și aspecte care statuează într-un fel modul în care preotul și eparhia relaționează cu credincioșii și cu ceilalți parteneri sociali”, ne-a declarat pr. consilier patriarhal Dorel-Nicolae Moțoc, managerul proiectului FORTE.

Următorul atelier regional se va desfășura în perioada 25-26 aprilie și îi va reuni pe responsabilii sectoarelor teologice-educaționale de la toate centrele eparhiale din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente