Reșița | Faza județeană a Olimpiadei de Religie. Peste 200 participanţi la această ediţie

Foarte mulți copii și tineri din Episcopia Caransebeșului au ales anul acesta să se înscrie la Olimpiada Națională de Religie. Peste 200 elevi au participat sâmbătă, 18 martie 2017, la acest concurs.

Faza județeană s-a desfășurat în municipiul Reșița, ne-a precizat Diac. Pavel Canea.

Evenimentul a avut loc la Liceul de Arte Sabin Păuța, debutând cu deschiderea festivă în Sala Lira, unde s-a rostit o rugăciune, iar organizatorii au adresat câteva cuvinte de încurajare participanților la olimpiadă.

Concurenții au mers în sălile de examen pentru a rezolva subiectele, alcătuite în conformitate cu programa de examinare pentru olimpiadă, timpul fiind de 3 ore. Elevii care au ales să participe la acest concurs sunt din județul Caraș-Severin, atât din mediul rural, cât și din mediul urban, începând cu clasa a 7-a până la clasa a 12-a.

Prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, au fost împărțite de Arhim. Casian Rușeț, consilier cultural al eparhiei, câte o iconiță și un metanier de mână fiecărui concurent pentru încurajare și binecuvântare.

Partenerii în organizarea Olimpiadei au fost Episcopia Caransebeșului, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Protopopiatul Reșița și Liceul de Arte Sabin Păuța.

Cei care au trecut de această etapă vor participa la faza națională organizată la Craiova între 24-28 aprilie.

Tot astăzi Olimpiada de Religie s-a desfășurat și la Caransebeș pentru elevii seminariști. Concursul a fost la Seminarul Teologic Episcop Ioan Popasu, concurenții câștigători vor merge la faza națională la Cluj în data de 18-22 aprilie.

Comentarii Facebook


Știri recente