Resfințitea bisericii din localitatea Moigrad

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului a săvârșit duminică, 14 iulie 2013, Sfânta Liturghie în parohia Moigrad, protopopiatul Zalău. Tot cu acest prilej Preasfinția sa a binecuvântat lucrările săvârșite la locașul de cult începute în anul 2008 sub coordonarea Preacucernicului Părinte paroh Ciprian Porumb. Cu acest prilej, pentru activitatea pastoral misionară desășurată, Preacucernicul Părinte paroh Ciprian Porumb a fost hirotesit iconom stavrofor.

După rostirea cuvântului de învățătură, toți cei prezenți s-au deplasat spre centrul localității unde Preasfințitul Părinte Petroniu a sfințit un monument închinat eroilor din localitate, potrivit Episcopiei Sălajului.

Localitata Moigrad este atestată documentar la anul 1423 și a fost ridicată în apropierea vechiului castru roman de la Porolissum. Acest castru a fost ridicat la rangul de municipiu de împărații romani și aici a fost descoperit cel mai vechi tezaur de aur din România, datând din perioada neoliticului.

Tot aici, la Porolissum, a fost descoperită cea mai veche basilică paleocreștină la nord de Dunăre, fapt sublinit și de Preasfințitul Părinte Petroniu la începutul cuvântului de învățătură.

Comentarii Facebook


Știri recente