Resfințirea bisericii Parohiei Roșia-Jiu, județul Gorj

În Duminica „Tuturor Sfinților”, prima de după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit slujba de resfințire a Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Parohia Roșia-Jiu, comuna Fărcășești, județul Gorj, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

După rânduiala de târnosire, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, IPS Irineu a oficiat Sfânta Liturghie la care au participat câteva sute de credincioși gorjeni veniți la rugăciune din toate colțurile județului. La final, Mitropolitul Olteniei i-a felicitat pe binefăcătorii și ctitorii sfântului lăcaș, amintind că vor fi răsplătiți de Dumnezeu pentru osteneala depusă.

„Un loc de cinste îl au cei care se străduiesc la înfrumusețarea Casei Lui Dumnezeu, la înfrumusețarea bisericii. Pe aceștia Biserica noastră îi pomenește prin frumoasele cuvinte:«Binecuvântează, Doamne, pe cei ce iubesc bună-cuviința Casei Tale și răsplătește-le lor însutit și înmiit»! Așadar, pentru faptul că ați făcut această Casă a Lui Dumnezeu, ați înfrumusețat-o ca să fie, într-adevăr, casa dumneavoastră, Dumnezeu vă va răsplăti și vă va da sănătate și bucurie, atât în lumea aceasta, cât și în cea veșnică!”, a încheiat IPS Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente