Resfinţirea bisericii parohiei Ponor, jud. Hunedoara

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a resfințit duminică, 22 mai 2016, biserica cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din parohia Ponor, protopopiatul Petroșani, județul Hunedoara, informează site-ul oficial al Eparhiei. Slujba de resfinţire a fost urmată de slujba Sfintei Liturghii.

Recent, lăcaşul de cult a fost supus unor lucrări de reabilitare și de înfrumusețare a realizate sub coordonarea părintelui paroh Adinel Blentea.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie i-a îndemnat pe credincioși să poarte în continuare cu bucurie darurile Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, pentru ca viața lor și a celor din jur să se umple de lumina și de bogăția slavei dumnezeiești.

În semn de mulţumire şi apreciere pentru activităţile desfăşurate, Preasfințitul Părinte Gurie l-a hirotesit iconom-stavrofor pe pr. paroh Adinel Blentea, felicitându-l astfel pentru bogata și rodnica activitate pastoral-misionară întreprinsă în cuprinsul parohiei pe care o păstorește.

La finalul Sfintei Liturghii, la propunerea părintelui paroh, Preasfințitul Părinte Gurie a acordat mai multe gramate de mulțumire celor implicați în proiectul de reabilitare al bisericii, îndemnându-i să rămână în continuare la fel de apropiați și devotați lucrării Bisericii dreptmăritoare.

 

Comentarii Facebook


Știri recente