Resfințirea bisericii Parohiei Pârvova, jud. Caraș-Severin

În Duminica lăsatului sec de brânză, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Pârvova, Protopopiatul Băile Herculane. Ierarhul a resfințit biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” și a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat autorități locale precum și un număr însemnat de credincioși.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a spus: „Mă bucur foarte mult că, îndată după ce ați aflat vestea venirii noastre aici, v-ați mobilizat, părintele Pavel Găină dimpreună cu Consiliul parohial și cu domnul primar, care ca de fiecare dată a răspuns cu mare bucurie solicitărilor preoților din comuna Lăpușnicel, și dumneavoastră toți ați devenit binefăcătorii acestei biserici înfrumusețând lăcașul de cult, și mai ales Sfânta Masă. Este știut faptul că în 6 septembrie 1959 mitropolitul Banatului din vremea aceea, Vasile Lăzărescu, târnosește această biserică cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul”. De 54 de ani nu s-a mai înnoit Sfânta Masă. Mă bucur foarte mult că odată cu venirea noastră aici v-ați mobilizat și ați finalizat această frumoasă lucrare de a înnoi Altarul și Sfânta Masă”.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh a fost hirotesit iconom, iar ctitorii și binefăcătorii bisericii au primit, din partea Ierarhului, acte de cinstire.

Cu prilejul resfințirii bisericii, Primarul Comunei Lăpușnicel i-a conferit Preasfințitului Părinte Episcop Lucian titlul de cetățean de onoare.

Comentarii Facebook


Știri recente