Resfințirea bisericii parohiei Parohia Breaza I, Protopopiatul Câmpulung

În Duminica întâi după Rusalii, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Radautilor și Preasfințitul Ignatie Mureșanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, s-au aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Breaza I, Protopopiatul Câmpulung.

„Înconjurați de soborul numeros de preoți și diaconi, ierarhii au oficiat întâi slujba de resfintire a bisericii la împlinirea a 100 de ani de la ridicarea ei. Sfânta Liturghie, prilejuita și de hramul ei istoric, s-a săvârșit pe un podium special amenajat în apropierea lăcașului de cult. La sfintele slujbe au participat credincioși veniți din întreaga comună Breaza”, după cum ne-a transmis Doina Ciobanu.

Pentru întreaga activitate desfășurată, preotului paroh i s-a conferit rangul de iconom stavrofor.

Biserica parohială Soborul Sf Apostoli este o biserică de filie a comunei Breaza. În 1913, la inițiativa unui credincios se ridică o biserică de lemn pe temelie de piatră, construcție ce va fi acoperită cu tabla abia în 1936. Conform unei fotografii din arhiva bisericii, prima sfințire a fost făcută de mitropolitul Vladimir de Repta, dar nu se cunoaște data exactă.

S-au făcut lucrări de reabilitare atât în exterior cât și în interior, dovedind prin aceasta atașamentul și interesul credincioșilor din parohie pentru biserica lor.

Comentarii Facebook


Știri recente