Resfințirea bisericii parohiei mehedințene Bobaița

Credincioșii parohiei mehedințene Bobaița au avut parte duminică, 9 iunie 2013, de o bucurie duhovnicească foarte mare, prilejuită de resfințirea bisericii din comunitate. Sfântul locaș a fost sfințit prima dată acum 102 ani de episcopul Ghenadie al Râmnicului. În ultimii ani, părintele paroh Lucian Colibășanu a inițiat și coordonat ample lucrări de refacere a sfântului locaș, încununarea acestor osteneli făcându-se astăzi prin slujba de resfințire săvârșită de către Chiriarul locului, PS Părinte Episcop Nicodim.

Preasfinția Sa a oferit principalilor donatori ai bisericii, hrisoave de recunoștință iar părintelui paroh i-a oferit rangul bisericesc de iconom, după cum ne-a transmis Viorel Vladucu.

La acest eveniment au fost prezenți preoți din parohiile învecinate și din Drobeta Turnu Severin. Între aceștia, părintele Dumitru Iliescu, fost preot la Bobaița în urmă cu aproape 30 de ani. Sfinția sa le-a amintit celor prezenți de cei 23 de preoți care au slujit la Bobaița și a ținut să sublinieze efprturile făcute de slujitorii sfintelor altare ca bisericile să fie îngrijite și restaurate.

Important de subliniat este și faptul că spre sfârșitul anului, o altă biserică din parohie, cea din satul Colibași, va fi de asemenea, resfințită.

*

Biserica din Bobaița s-a zidit între anii 1900-1911 și s-a pictat între anii1971-1972, prin contribuția credincioșilor și însemnatul concurs moral și material al Domnului Profesor Universitar Drăghicescu Dumitru și al soției sale Vasilica, fiind sfințită de către Preasfințitul Ghenadie Georgescu în data de 20 iunie 1911.

Din cauza degradărilor suferite de-a lungul timpului, între anii 2011-2013, s-au efectuat următoarele lucrări: s-a vopsit acoperișul, s-a realizat o nouă tencuială exterioară, s-a montat la intrare o ușă de stejar, s-a schimat tâmplăria, s-a restaurat pictura, s-a construit un nou gard la stradă, s-a restaurat pictura din interior și exterior de Doamna Pictor Anton Lăcrămioara și s-a achiziționat un nou clopot.

Aceste lucrări s-au realizat cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, al Primăriei Malovăț, dimpreună cu enoriașii parohiei Bobaița și al altor credincioși.

FOTO: ARHIVĂ

Comentarii Facebook


Știri recente