Resfinţirea bisericii din Valea de Brazi, jud. Hunedoara

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a oficiat duminică, 29 mai 2016, slujba de resfinţire a bisericii din localitatea Valea de Brazi, Protopopiatul Petroșani, județul Hunedoara, informează site-ul oficial al Eparhiei. După slujba de târnosire, Episcopul Devei şi Hunedoarei a oficiat Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie a explicat înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice citită la Sfânta Liturghie care ne prezintă întâlnirea femeii samarinence cu Mântuitorul Iisus Hristos la fântâna lui Iacob. Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre Apa cea vie pe care fiecare credincios în parte este chemat să o descopere, căci omul care Îl cunoaște și se întâlnește cu Hristos nu va mai înseta niciodată de bogăția și deplinătatea bucuriilor veșnice ale Împărăției lui Dumnezeu.

La final, Preasfinţia Sa a hirotesit iconom părintele paroh Daniel Nicolae Gărgan, în semn de recunoștință față de rodnica activitate pastoral-misionară desfășurată în cuprinsul parohiei pe care o are în păstorire. De asemenea, Episcopul Devei şi Hunedoarei a înmânat, la propunerea părintelui paroh, mai multe gramate de mulțumire celor care s-au implicat în mod deosebit în lucrarea de înfrumusețare a bisericii, felicitând în același timp întreaga comunitate pentru sprijinul acordat părintelui paroh în proiectul de restaurare a lăcașului de cult din Valea de Brazi.

 

Comentarii Facebook


Știri recente