Resfințirea bisericii din Rădăești, Bârlad

Parohia Rădăesti, din comuna Bogdanița, Protopopiatul Bârlad a îmbrăcat duminica, 26 Mai 2013, haine de sărbătoare. În urma lucrărilor de restaurare și reconstrucție executate la vechea biserică cu hramul „Sfantul Nicolae” locuitorii satului au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Episcopul Husilor, Preasfintitul Parinte Corneliu.

Cu această ocazie Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a bisericii, urmată de Sfânta Liturghie arhierească.

Biserica a fost construita in anul 1840 de catre credinciosii satului din valatuci, pe locul altei biserici vechi construite in timpul domniei lui Petru Rares. De-a lungul timpului construcția a fost grav afectată, putinele lucrari de renovare facandu-se cu materialele si priceperea oamenilor locului. In anul 2012, biserica aflata in stare avansata de degradare, existand chiar pericolul surparii , a fost integrata cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Corneliu Episcopul Husilor intr-un amplu proces de renovare si reconsolidare initiat si desfasurat sub atenta supraveghere a preotului paroh Acostioaei Razvan – Andrei. Au fost executate lucrări de subzidire, s-a turnat centură de legătură în jurul bisericii cu piloni de susținere până la acoperiș si s-a tencuit în totalitate exteriorul. În interior s-a refăcut instalația electrică, s-a turnat șapă pentru pardoseală și s-au tencuit peretii. Catapeteasma a fost reconditionata, s-a impodobit biserica cu icoane noi si strani sculptate, obiecte de cult si candelabre.

Astfel in mai putin de doi ani s-a redat acestui sfânt locaș chipul cel frumos și luminos de odinioara, care te îndeamnă la rugăciune.

„În ziua sfințirii, lăcașul de rugăciune a devenit neîncăpător pentru sutele de credincioși veniți la sărbătoare. Preasfințitul Părinte Corneliu al Husilor a fost întâmpinat de întreaga suflare creștinească a localității, dar și de credincioși de la parohiile din jur. La sfarsitul Sfintei Liturghii, Parintele paroh Acostioaei Razvan – Andrei a aratat bucuria credinciosilor din Radaesti de a avea in mijlocul lor pentru prima data pe ierarhul locului. Consideram aceste lucrari la biserica parohiala din Radaesti rodiri ale harului lui Dumnezeu, care a lucrat in fiecare credincios sau donator. Oamenii au oferit din cele vremelnice si trecatoare, constienti ca doar asa le pot converti pe acestea in fapte vrednice de pomenire”, a spus Pr. Protopop Laiu Vasile.

Comentarii Facebook


Știri recente