Resfințirea bisericii din parohia Brătești, prot. Onești

În urma finalizării lucrărilor de renovare și restaurare a bisericii cu hramul „Adormirii Maicii Domnului”, din Parohia Brătești, Comuna Bârsănești, Protopopiatul Onești, lucrări coordonate de părintele paroh Ciprian Genes, duminică, 26 mai 2013, s-a resfințit lăcașul de cult de către Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Lucrările de renovare și restaurare a biserici au început în anul 2006.

După slujba de târnosire s-a oficiat Sf. Liturghie arhierească de către PS. Ioachim Băcăunaul, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor a făcut parte și PC Pr. Protopop Constantin Alupei, protopop de Onești.

La acest moment au mai fost prezenți, reprezentanți ai autorităților locale și județene ce au ajutat la restaurarea bisericii, precum și un număr mare de credincioși, aducând prin aceasta laudă lui Dumnezeu care i-a învrednicit să împlinească această lucrare. Răspunsurile la strană au fost date de către corala de copii ai satului.

La finalul Sf. Liturghii PS Părinte Ioachim a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat semnificația evangheliei de astăzi precum și rolul Bisericii în viața omului, după cum ne-a transmis Pr. Constantin Gherasim, Inspector activități cu tineretul și mass-media.

Pentru deosebitele lucruri care le-a realizat, Pr. Paroh Ciprian Genes a fost hirotesit iconom-stravofor. Persoanelor care au adus o contribuție acestor lucrări li s-au înmânat Distincție de vrednicie din partea Ierarhului.

FOTO: ARHIVĂ

Comentarii Facebook


Știri recente