Resfințirea bisericii din Cara, în Duminica Sfinților Români

Biserica din localitatea Cara, comuna Cojocna, a fost resfințită astăzi, 7 iulie 2013, de către ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului. Slujba de resfințire a debutat imediat după sosirea Înaltpreasfinției sale în mijlocul credincioșilor din localitate, unde a fost întâmpinat de către fii satului, îmbrăcați în costume populare, informează radiorenasterea.ro

La slujba de binecuvântare a locașului de cult ocrotit de Sf. Arhangheli Mihail și Gravril, au slujit alături de Mitropolitul Andrei un sobor de preoți și diaconi. După ritualul specific târnosirii, a urmat oficierea Sfintei Liturghii de către ÎPS Părinte Andrei, înconjurat de soborul de slujitori.

Întrucât astăzi în Patriarhia Română se sărbătoresc toți Sfinții Români, în cuvântul de învățătură, ÎPS Andrei a amintit și despre biserica creștină de pe teritoriul țării noastre.

Biserica din localitatea Cara a fost construită în anul 1908. Datorită râvnei cu care păstorește comunitatea din Cara, dar și pentru eforturile depuse în vederea renovării locașului de rugăciune, preotul paroh, pr. Florin Colcer, a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor. Totodată, ÎPS Andrei a dăruit diplome de aleasă cinstire: primarului comunei Cojocna, pictorului care a realizat pictura bisericii, dar și celorlalți ctitori ai așezământului de rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente