Republica Moldova: Mitropolitul Petru a donat în campania Masa Bucuriei

Înaltpreasfinţitul Părinte Petru a donat produse alimentare în cadrul campaniei Masa Bucuriei, derulată sâmbătă în Republica Moldova. Mitropolitul Basarabiei a achiziţionat mai multe alimente într-unul dintre magazinele partenere campaniei.  

Organizată tradițional în sâmbăta Floriilor, Campania Masa Bucuriei presupune o colectă națională de produse alimentare neperisabile. Acțiunea de anul acesta a avut loc concomitent în aproximativ 120 de magazine din 20 de localități, în intervalul orar 10:00 – 19:00.

În reţeaua de magazine partenere, au fost amenajate boxe speciale pentru donaţia de produse.

„Toate resursele acumulate în campanie devin prânzul cald oferit zilnic, pe parcursul întregului an oamenilor nevoiaşi – beneficiari ai centrelor parohiale şi a cinci cantine sociale din cadrul Mitropoliei Basarabiei şi organizaţiilor partenere implicate în campanie”, au transmis organizatorii campaniei.

În 2019, au fost colectate într-o singură zi peste 50 de tone de alimente. Sursă foto: Misiunea Diaconia

Campania organizată de Misiunea Diaconia a ajuns la ediţia a douăsprezecea. Are drept scop cultivarea solidarității, milosteniei, iubirii de aproapele și culminează cu o colectă națională de produse alimentare pentru masa caldă a bătrânilor singuratici.

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei activează în Republica Moldova din 2001 și este membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române.

Foto credit: Misiunea Diaconia

Comentarii Facebook


Știri recente