Republica Moldova: Diaconia colaborează cu Ministerul Muncii pentru îmbunătățirea serviciilor de cantină socială

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) din Republica Moldova în vederea îmbunătățirii serviciilor de cantină socială.

Diaconia a semnat documentul în 3 martie 2022, alături de alţi doi furnizori de servicii sociale din Republica Moldova.

Acțiunea face parte din proiectul „Parteneriate pentru servicii de cantină socială incluzive și durabile”, finanțat prin fonduri europene, care are ca scop îmbunătățirea calității prestării serviciilor de cantină de ajutor social prin actualizarea cadrului legal și implementarea unui mecanism inovator de donare și redistribuire a alimentelor către serviciile sociale.

„În baza Memorandumului, cele trei organizații nonprofit vor oferi în următorii trei ani asistență tehnică autorităților publice centrale la actualizarea regulamentului-cadru cu privire la funcționarea cantinelor de ajutor social”.

„Totodată, acestea vor acorda MMPS suport metodologic la elaborarea Standardelor minime de calitate pentru serviciile cantină de ajutor social, precum și la dezvoltarea metodologiei de calcul a costurilor pentru serviciile de cantină de ajutor social. De asemenea, vor fi pilotate modele inovative de prestare a serviciilor de cantină de ajutor social în conformitate cu practica internațională”, precizează Diaconia.

Misiunea Socială „Diaconia” este structură a Mitropoliei Basarabiei şi membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române. Organizația a împlinit anul trecut două decenii de existență.

Foto credit: pexels.com

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente