Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române, în vizită la Patriarhia Armeană: Sprijin pentru refugiații din Nagorno-Karabah

O delegație a Bisericii Ortodoxe Române are, în perioada 23-26 iulie, întâlniri cu reprezentanții Patriarhiei Armene în vederea stabilirii cadrului de ajutorare a refugiaților armeni, proveniți din regiunea Nagorno-Karabah.

Întâlnirile au loc în contextul colectei organizate în 2024 de Patriarhia Română pentru ajutorarea refugiaților armeni și aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința de lucru din 29 februarie.

Delegația Patriarhiei Române este formată din pr. Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal în cadrul Sectorului Social-Filantropic, și pr. George Lepădatu, consilier în cadrul Sectorului Economic-Financiar.

O primă întâlnire a avut loc marți la sediul Patriarhiei Armeniei, în cadrul căreia, Patriarhul Karekin al II-lea, Catolicos al tuturor Armenilor i-a transmis mulțumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru sprijinul oferit și a vorbit despre bunele relații cu Biserica Ortodoxă Română.

La întâlnire, au participat și Arhiepiscopul Natan Hovhannisian și Episcopii Datev Hagopian și Kevorg Saroian.

Foto credit: Patriarhia Armeniei

Totodată, reprezentanții armeni și-au exprimat bucuria cu privire la implicarea Bisericii Ortodoxe Române în ajutorarea refugiaților.

Delegații români au transmis urări de bine din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și au discutat despre activitatea Bisericii Ortodoxe Române de ajutorare a refugiaților din Ucraina și Siria.

În zilele următoare, cele două delegații vor efectua vizite la locuințele provizorii ale persoanelor refugiate.

Foto credit: Patriarhia Armeniei

Reprezentanții cultelor din România au avut în noiembrie 2023 o întrunire pentru căutarea de soluții de sprijin în contextul crizei umanitare a creștinilor refugiați din provincia Nagorno-Karabah în Armenia.

În secolul 20, provincia Nagorno-Karabah a solicitat dreptul la autodeterminare, dorind să se alăture Armeniei. Aproximativ trei sferturi din populația acestei regiuni este formată din armeni creștini. Deși libertatea religioasă este garantată prin Constituția Azerbaidjanului, în practică, doar Islamul beneficiază de libertate reală.

Deși conflictul din Nagorno-Karabah nu este considerat oficial o persecuție a creștinilor, acesta ar putea declanșa un nou val de persecuții pentru creștinii din zonă, avertizează organizația Open Doors, care monitorizează persecuțiile creștinilor la nivel mondial.

Biserica Armeană și alte culte din România au discutat despre soluții de sprijin pentru refugiații din Nagorno-Karabah

Foto credit: Patriarhia Armeniei


Știri recente

Facultatea de Teologie din București organizează o conferință națională despre legăturile dintre filosofie și filocalie

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, împreună cu Facultatea de Filosofie ale Universității din București, organizează la finalul săptămânii o conferință despre filosofie și filocalie Intitulată „Filosofie și Filocalie”, conferința națională va fi organizată la Facultatea de…