Reprezentanți ai Coaliției pentru familie prezenți la Catedrala Sfinții Împărați din Chicago

Reprezentanți ai Coaliției pentru familie au început de curând un turneu de informare cu privire la referendumul pentru familie pe continentul nord american.

Turneul american al membrilor Coaliției pentru familie a debutat la Chicago cu vizitarea Centrului Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi și a Catedralei Sfinții Împărați. Astfel, vineri, 25 august 2017, președintele Coaliției pentru familie, Mihai Gheorghiu, și directorul media, Cătălin Vasile, însoțiți de Steven Bonica din Chicago s-au întâlnit cu IPS Mitropolit Nicolae.

În cadrul întrevederii, cei doi reprezentanți ai Coaliției și-au exprimat speranța că legea pentru convocarea referendumului va fi aprobată în curând și de Senatul României. Noua formulare din Articolul 48 din Constituția României ar trebui să precizeze că Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie.

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, i-a asigurat pe reprezentanții Coaliției pentru familie de sprijinul Mitropoliei pentru acest proiect prin informarea credincioșilor parohiilor din SUA și Canada despre importanța acestui referendum pentru apărarea familiei creștine.

Discuțiile purtate s-au referit și la situația generală din România cu privire la referendum, la reacțiile instituțiilor și a presei, transmite Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

În duminica a douăsprezecea după Rusalii, cei doi reprezentanți ai Coaliției pentru familie au participat la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Sfinți Împărați de IPS Mitropolit Nicolae și preoții Catedralei.

La finalul slujbei oficiată în data 27 august 2017, oaspeții au avut ocazia să se adreseze direct credincioșilor și să răspundă la întrebări.

Cu ajutorul Coaliției pentru Familie, Credință și Viață a Românilor din America, membrii Coaliției pentru familie vor continua turneul american în următoarele două săptămâni vizitând alte orașe și participând la întrunirile românilor din SUA.

Comentarii Facebook


Știri recente