Regina Ana a fost pomenită la doi ani de la trecerea în veşnicie

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, au oficiat sâmbătă o slujbă de pomenire pentru Regina Ana, la doi ani de la trecerea în veşnicie.

Slujba a fost oficiată în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Săvârșin, Protopopiatul Lipova, în prezenţa Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, și a Principelui Radu.

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a evocat personalitatea Majestății Sale Regina Ana a României, exemplul său de dăruire, mai ales în cel de-al doilea Război Mondial şi a evidenţiat legăturile pe care le-a avut cu Aradul prin reședința de la Săvârșin, precum și vizitele efectuate în cadrul Eparhiei arădene, mai ales în preajma marilor sărbători creștine.

Regina Ana a încetat din viață în ziua de 1 august 2016, în Elveția, la vârsta de 92 de ani. Trupul neînsufleţit a fost adus în ţară în data de 9 august 2016, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peleş şi la Palatul Regal din Capitală.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana a avut loc în 13 august 2016, în noua Necropolă Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş.

Foto Credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente