Reghin: Acţiune de ecologizare în zona Pădurii Rotunde

50 de voluntari au desfăşurat vineri o acţiune de ecologizare în zona Pădurii Rotunde din Reghin. Au fost colectate resturile lăsate în urmă de turişti, dar şi alte deşeuri existente în zona de agrement.

„Am reușit să redăm un  spațiu mai curat și mai verde locuitorilor orașului nostru! Împreună cu voluntarii am  hotărât să oferim sprijin comunității și să redăm  acestei zone frumusețea sa naturală”, a declarat Alexandru Puşcaş, coordonatorul acţiunii.

Ecologizarea s-a desfăşurată sub deviza „O inițiativă reușită azi poate să fie un exemplu de inițiativă mâine!”. Organizatorii au anunţat şi alte acţiuni similare în viitorul apropiat.

„Îmi doresc ca în viitor să ne  implicăm și într-o acțiune de colectare a deșeurilor de pe malurile râului Mureș, pentru a reda un spațiu mai curat și mai verde locuitorilor din zonă”, a spus Alexandru.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Poliției Reghin, care au supravegheat ca măsurile impuse de starea de alertă (distanțare, număr participanți, durata, etc.) să fie respectate.

Situată în partea de nord-vest a oraşului, Pădurea Rotundă datează din secolul 18, fiind amenajată pentru a preveni seceta. Pe platoul de lângă pădure se află un stejar secular, numit şi „stejarul singuratic”, plantat în 1849 în amintirea victoriei asupra trupelor revoluţionare maghiare.

Sursă foto: Reghin City App


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente