„Regândirea turismului”, tema din 2022 a Zilei Mondiale a Turismului

Turismul este sărbătorit la nivel planetar în ziua de 27 septembrie. Tema pentru 2022 este „Regândirea turismului”.

Ziua mondială a turismului este celebrată în 159 de ţări, şase membri asociaţi şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO).

Sărbătoarea mondială a turismului a fost celebrată prima dată în 1980. Scopul sărbătorii este de a atrage atenţia opiniei publice, prin organizarea diferitelor evenimente, asupra importanţei de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului.

Ziua mondială a turismului din acest an este sărbătorită de statele membre ale UNWTO în toate regiunile globului, precum şi în oraşe şi în alte destinaţii, de organizaţiile din sectorul privat şi, individual, de turişti.

Basilica Travel 

Din dorinţa de a veni în sprijinul credincioşilor care doresc să meargă în pelerinaje de suflet, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost înfiinţată, în anul 2007, Agenţia de pelerinaje Basilica Travel.

„Scopul activităţii noastre este de a împărtăşi tuturor celor care călătoresc alături de noi valorile nepieritoare ale Bisericii. Pentru aceasta căutăm să facem din călătoriile noastre adevărate şcoli ale Duhului Sfânt, fiind călăuze spre o cale pe care Hristos ne invită pe fiecare”.

„Astfel, vom păşi împreună printre culturi şi civilizaţii demult apuse sau aflate în plină înflorire, vom medita la semnificaţia unor evenimente care au marcat şi continuă să marcheze cursul istoriei şi vom avea prilejul de a poposi pentru o vreme în adâncul insondabil al sufletului nostru”, se precizează pe site-ul Basilica Travel.

Basilica Travel este o agenţie touroperatoare, dar specializată pe pelerinaje externe şi interne. Oferta agenţiei poate fi consultată pe site-ul oficial şi pe conturile social-media.

Profitul Basilica Travel este direcționat în exclusivitate susținerii activității pastorale și misionare a Bisericii.

Foto credit: Basilica.ro / Sorin-Constantin Ioniţe

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…