Refugiații din Cluj se pot pregăti spiritual pentru Paști cu Liturghie și Spovedanie în ucraineană

Constatând prezența unui număr mare de refugiați ucraineni în Cluj-Napoca, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului vine în întâmpinarea nevoilor lor de ordin spiritual și le oferă posibilitatea de a se spovedi și de a se împărtăși în această perioadă de pregătire pentru Învierea Domnului.

În acest sens, Arhiepiscopia anunță programul liturgic, oficiat în limba ucraineană, la Paraclisul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca, situat în Piața Avram Iancu, nr. 18 (în incinta reședinței mitropolitane):

  • Miercuri, 20 aprilie 2022, ora 10.00 – Taina Sfintei Spovedanii.
  • Sâmbătă, 23 aprilie 2022, ora 9.00 – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Responsabil cu asistența duhovnicească este părintele Mihai Bodnariuc, preot vorbitor de limba ucraineană.

Nu vom înceta să ne rugăm pentru restabilirea păcii, pentru ocrotirea și sănătatea celor aflaţi în conflict, dar şi pentru odihna sufletelor şi pentru mângâierea familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în acest război, subliniază Arhiepiscopia în comunicatul de presă emis marți.


Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente