„Redăm speranța pentru amândoi” | S-au strâns 50% din fonduri pentru un nou centru de sprijin în criza de sarcină

Campania „Redăm speranța pentru amândoi” a strâns până acum jumătate din banii necesari deschiderii un nou centru de sprijin în criza de sarcină. Acesta va purta numele de „Sf. Împărăteasă Elena” și va funcționa în cadrul Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei, care în 2017 a înființat Centrul de consiliere „Sf. Alexandra Împărăteasa”.

Coordonatoarea campaniei este Alexandra Nadane, Directorul Executiv al Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”. Ea spune că, în timpul pandemiei, solicitările de sprijin de la femeile în criză de sarcină și familiile afectate de închiderea locurilor de muncă au depășit cu mult capacitatea actualului centru, care în prezent lucrează la 143% din capacitate.

În paralel cu strângerea de fonduri, se fac toate demersurile pentru inaugurarea noului centru în 16 august 2020, de sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni, patronii spirituali ai cauzei pro-viață.

Spațiul de funcționare a fost deja găsit și este în curs de amenajare conform cerințelor legale pentru centre sociale acreditate. A fost angajat asistentul social și s-a pregătit o parte din documentația necesară acreditării.

De ce noul centru o are ocrotitoare pe Sf. Elena

Alexandra Nadane spune că numele noului centru a fost ales pentru că viața Sfintei Elena este impresionantă și pilduitoare, aceasta având o contribuție importantă în formarea copilului ei, Sfântul Împărat Constantin cel Mare, cel întocmai cu Apostolii, care a marcat istoria Europei și a întregii lumi.

„Sfântul Constantin cel Mare, fiul Sfintei Elena, este binecunoscut și pentru actele sale de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate, mai ales a femeilor și copiilor, și pentru mai multă echitate în societate. În toate acestea el a fost sprijinit în mod direct de mama lui”, scrie Alexandra Nadane pe blogul Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”.

Spre deosebire de Centrul Sf. Alexandra, noul centru va oferi sprijin pe termen scurt. Femeile care apelează linia telefonică a centrului vor beneficia de informare, de consiliere în dezvoltare personală și cu privire la comportamentele de risc, vor primi servicii de coaching cu un specialist care să le ajute să devină independente economic sau să depășească diverse probleme.

Alte servicii includ informările despre naștere, alăptare și îngrijirea copilului, un trusou și produse de îngrijire a copilului pentru primele 3 luni după naștere, participarea la un grup de sprijin și chiar ședințe de terapie psihologică pentru situații de depresie, abuz, traume.

Costurile lunare de funcționare sunt de 21.380 lei, iar campania și-a propus să strângă 100.000 lei pentru a asigura funcționarea până la 31 octombrie 2020.

Salvăm copii și construim o Românie pro-viață

„Când am decis înființarea Centrului Sfânta Elena am fost conștienți că pandemia a generat o criză economică ce a afectat mulți oameni. Și că această criză ar putea fi un impediment pentru asigurarea finanțării centrului”, scrie Alexandra Nadane. Însă, adaugă ea, „pentru o femeie în criză de sarcină sprijinul este «acum ori niciodată», deci mergem înainte”.

Din experiența de la Centrul Sf. Alexandra, ea știe că 95% dintre femeile care primesc sprijin aleg viața pentru copiii lor nenăscuți. A ști că salvezi vieți nevinovate este cea mai puternică motivație.

Și ar mai fi un motiv: dorința de a construi ceva pe placul lui Dumnezeu și în folosul țării. În SUA există circa 2.800 de centre de sprijin în criza de sarcină, adică unul la circa 115.000 de americani. Ele sunt finanțate în principal din donații și sponsorizări. În România sunt doar 13 centre, adică unul la 1.500.000 de români.

„Nu credem că românilor le pasă de 13 ori mai puțin de femeile în criză de sarcină decât le pasă americanilor, ci credem că, în viitor, cu sprijinul celor care iubesc binele, se vor înființa și în România noi centre de sprijin”, afirmă Alexandra Nadane.

5 modalități de donație

  • setați o donație lunară recurentă de 10 RON/3€/3$ în conturile de mai jos:

Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei
Cod fiscal: 36913780
Conturi:
RO79RNCB0082153361040001 LEI
RO52RNCB0082153361040002 EURO
RO25RNCB0082153361040003 USD
Banca: BCR Unirii

  • Donați-vă ziua de naștere pentru deschiderea noului centru prin platforma Galantom (detalii tehnice la [email protected]);
  • redirecționați 3,5% din impozitul pe venit datorat statului către Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei, prin completarea formularului 230 până la 30 iunie 2020;
  • donați cu cardul prin aplicația Mobilpay;
  • donați prin Paypal.

Campania se încheie la 30 iunie 2020.

Comentarii Facebook


Știri recente