Recunoştinţă pentru muncă, la Biserica „Naşterea Domnului“

Proiectul „Luna credincioşilor“ a continuat la Parohia „Naşterea Domnului“ din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, informează Ziarul Lumina. Duminică, 18 ianuarie, la biserica parohială au fost sărbătoriţi, răsplătiţi şi evidenţiaţi credincioşii din parohie care, în anul 2014, au avut succese deosebite, câştigând premii importante la competiţii naţionale şi internaţionale în domeniul sportului, artei, culturii.

La Parohia Ortodoxă Română „Naşterea Domnului“, în cadrul Proiectului „Luna credincioşilor“, luna ianuarie a fost dedicată sărbătoririi enoriaşilor care au avut în anul 2014 evenimente fericite şi importante în viaţa lor. Astfel, în prima duminică a lunii ianuarie au fost felicitate familiile veterane în căsnicie care şi-au încununat viaţa cu 50 de ani de vieţuire împreună. Cea de a doua duminică a lunii a fost dedicată sărbătoririi familiilor cununate în anul 2014 în Biserica „Naşterea Domnului“. Acum, în cea de a treia duminică au fost sărbătoriţi, răsplătiţi şi evidenţiaţi credincioşii din parohie care, în anul 2014, au avut succese deosebite, câştigând premii importante la competiţii naţionale şi internaţionale în domeniul sportului, artei, culturii.

Olimpici şi campioni sportivi

Printre credincioşii din Parohia „Naşterea Domnului“ care au obţinut rezultate deosebite se numără astfel premianţi la concursuri de astronomie, literatură, la olimpiadele şcolare şi la etapa naţională, în special la Limba şi literatura română (prof. îndr. Ana-Maria Ţibre), la chimie, fizică, astronomie (prof. îndr. Eugenia Marcu) şi geografie (prof. Lenuţa Zănoagă). Majoritatea celor premiaţi sunt elevi la Şcoala „Constantin Brâncuşi“ din Cluj-Napoca (dir. prof. Eugenia Marcu, dir. adj. prof. Alina Bărăian), cu care Biserica „Naşterea Domnului“ are o strânsă şi bogată colaborare.

În domeniul sportiv s-au remarcat premianţi la Campionatele Naţionale şi internaţionale de karate, judeţene de judo şi fotbal. De asemenea, a fost răsplătit pentru mai multe realizări Matei Bolog, elev în clasa a VIII-a la Liceul „Gheorghe Şincai“ din Cluj-Napoca câştigătorul Concursului „Bătălia cărţilor“, calificat la faza naţională, fiind declarat „Cititorul anului“ de către Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga“, premiul I la Etapa judeţeană a Concursului de consiliere şcolară „Gândul-prieten sau duşman“, menţiune la faza judeţeană a Olimpiadei de religie, calificat la faza naţională a Concursului „Literatura ca abilitate de viaţă“, care se va desfăşura în anul 2015.

Apreciere şi răsplată pentru muncă

Premianţii au participat la Sfânta Liturghie la care a slujit un sobor de preoţi din care a făcut parte şi părintele prof. Marian Sidon, inspector de religie al judeţului Cluj, apoi au fost felicitaţi şi au primit în dar cărţi religioase, diplome şi alte mici daruri. La această sărbătoare au participat dir. prof Eugenia Marcu şi prof. Ana-Maria Ţibre de la Şcoala „Constantin Brâncuşi“.

Credincioşii au ascultat în această zi de sărbătoare, la Evanghelia Duminicii, Evanghelia celor zece leproşi, prilej cu care s-a vorbit despre recunoştinţă, „această floare cu bune miresme bine plăcute lui Dumnezeu“ la care s-a referit în cuvântul de învăţătură şi părintele inspector Marian Sidon, îndemnându-i pe credincioşi „să găsească izvorul acesteia răsplătind, astfel, marea iubire a Mântuitorului pentru noi Care, dă nu numai vindecare, dar prin credinţă, celor mulţumitori, le oferă şi marele dar al mântuirii“.

Această sărbătoare a parohiei a fost încă un prilej de a aprecia şi a răsplăti munca celor care, cu răbdare şi trudă, înmulţesc talanţii dăruiţi de Dumenzeu, obţinând succese în diverse domenii de activitate. Ei oferă modele de viaţă frumoasă, curată şi demnă, aducând cinste familiilor lor, dascălilor şi bisericii din care fac parte şi care le poartă de grijă.

Comentarii Facebook


Știri recente