Recunoaștere pentru ortodocșii români din Saarland

Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Occidentale și de Nord și Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din orașul Saarbrücken, aflată în jurisdicția Mitropoliei, sunt, începând de vinerea aceasta, corporat de drept public. Recunoașterea Saarlandului presupune drepturi sporite pentru comunitatea parohială românescă din Capitala Landului.

„Avem posibilitatea de a preda învățământul religios dacă ne organizăm și reușim să-i adunăm pe copiii noștri. Avem activități cu privire la construcția de biserici, la reducere de taxe, impozite. Suntem o personalitate juridică, parteneri ai statului german încât este un mare succes pentru mitropolia noastră, pentru parohiile din landurile în care am fost până acum recunoscuți”, a precizat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Occidentale și de Nord.

Parohia „Nașterea Maicii Domnului” este singura comunitate ortodoxă românească din Saarbrücken aflată sub jurisdicția Patriarhiei Române și a Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Occidentale și de Nord.

Saarland se găsește în vestul Germaniei, la frontiera cu Luxemburg și Franța, având Capitala la Saarbrücken În Germania, se învecinează cu landul Renania-Palatinat.

Landul Saarland este numit așa după râul Saar care îl străbate de la sud la nord-vest.

Comentarii Facebook


Știri recente