Rechizite pentru copii din partea Arhiepiscopiei Sibiului

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul social, a oferit peste 100 de ghiozdane cu rechizite la copiii aflați în grija centrelor de zi de pe lângă trei biserici din Sibiu. Rechizitele au fost oferite copiilor joi, 26 septembrie 2013, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu reprezentanții Departamentului social amintit.

Alături de IPS Mitropolit Laurențiu s-au aflat consilierul social pr. Nicolae Rusu, inspectorii sociali pr. Tiberiu Kiss și Marius Talmațchi, precum și asistentul social Tudor Costea.

Primii copii care au primit rechizitele din partea Arhiepiscopiei Sibiului au fost cei de la Centrul Educațional pentru Copii și Vârstnici de la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, din cartierul Valea Aurie, prima instituție de acest fel din Sibiu, întemeiată prin Asociația „Sfântul Nicolae”. Ghiozdanele au fost oferite copiilor din Valea Aurie cu îndemnul părintesc de a fi ascultători și recunoscători față de părinți, față de voluntarii care îi ajută la lecții și de a-și îmbunătăți rezultatele la învățătură. IPS Mitropolit Laurențiu i-a binecuvântat pe copii și le-a promis că vor mai primi astfel de daruri. Copiii le-au mulțumit oaspeților prin rugăciuni, poezii și icoane realizate în atelierele de lucru.

Cel de-al doilea centru de zi vizitat de IPS Mitropolit Laurențiu și reprezentanții eparhiali a fost cel de pe lângă Biserica „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Nicolae”, de pe strada Mihai Viteazul. La acest centru, prin coordonarea părintelui Achim Băcilă, 26 de elevi primesc masa și sunt ajutați să-și facă lecțiile. Tot aici, 11 copii de la un centru de plasament din județul Sibiu primesc cele necesare activităților educative. Copii au fost binecuvântați de IPS Mitropolit Laurențiu, care le-a oferit și iconițe, pe lângă rechizitele amintite.

Ultimul centru de zi pentru copii care a primit darurile din partea IPS Mitropolit Laurențiu a fost cel al Asociației „Soborul Sfinților Arhangheli” de pe lângă Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Centrul a fost înființat în 2010, prin eforturile preotului paroh Gheorghe Șebu, iar în prezent sunt 35 de copii ajutați la teme și la alte activități școlare.

În viitorul apropiat, Departamentul social va oferi ajutoare și la alte centre pentru copii din Arhiepiscopia Sibiului, dar și la căminele pentru vârstnici, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente