Rasoforă tunsă în monahism în Episcopia Basarabiei de Sud: Va înființa o obște pe locul unei mănăstiri de secol XVI

Preasfințitul Părinte Veniamin a oficiat duminică, în calitate de delegat al Mitropolitului Basarabiei, o tundere în monahism la Călărași, în Republica Moldova. Noua monahie va întemeia o obște pe locul unde a mai funcționat o mănăstire la începutul secolului al XVI-lea.

Rasofora Modesta a fost primită în rândul monahilor, cu numele de Antonia, în cadrul slujbei privegherii pentru Sfinții Ierarhi Atanasie și Chiril oficiată la Biserica „Sf. Treime” din Călărași.

Episcopul Basarabiei de Sud a lăudat alegerea făcută de Maica Antonia și a îndemnat-o sa fie statornică, smerită și credincioasă și să-și pună nădejdea in Domnul pentru împlinirea ascultării de a crea o nouă obște monahală.

„Aici, în Basarabia, este mare nevoie de monahi adevărați, de modele de viețuire și de slujire cu demnitate a lui Hristos”, a spus Preasfințitul Părinte Veniamin.

Ierarhul a îndemnat-o pe noua monahie să privească spre ocrotitorul ei spiritual, Sf. Antonie cel Mare, întemeietorul monahismului, să aibă râvnă până la sfârșitul vieții și să adune obște, formând o familie duhovnicească.

Părintele Episcop a sfătuit-o să-și îndeplinească slujirea monahală cu responsabilitate, în ascultare față de Mitropolie.

Preasfințitul Părinte Veniamin i-a mulțumit stareței Mănăstirii „Schimbarea la Față” din Episcopia Hușilor pentru sprijinul oferit lucrării misionare din Basarabia și s-a rugat ca Dumnezeu să binecuvânteze Ortodoxia din Basarabia și să sporească lucrarea slujitorilor harnici și jertfelnici din parohii și mănăstiri.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente