„Putem da și știri pozitive din România”: corespondent Euronews despre Festivalul Enescu

Despre ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu se vorbește doar la superlativ. Acest lucru a fost remarcat și de Wolfgang Spindler, corespondentul Euronews la București, care a declarat că lumea este surprinsă de standardele și calitatea evenimentului.

„De multe ori, din România vin știri legate de anumite probleme de exemplu despre corupție, politică și dintr-o dată putem da știri despre ceva foarte pozitiv. Asta pentru că festivalul vrea să sublinieze că oamenii pot fi uniți prin cultură”.

„Cred că este surprinzător pentru europeni să descopere că România are un astfel de festival”, a declarat Wolfgang Spindler pentru Trinitas TV, broadcasterul oficial al Festivalului.


Cu o medie de cumpărare care a atins până la 182 de bilete pe minut, această ediție a marcat un record: cel mai mare număr sold-out în ziua punerii în vânzare de până acum.

Faptul că acest eveniment „a crescut extraordinar, enorm” a remarcat și Dirijorul Christian Badea.

„Festivalul George Enescu în acest moment, fără ca să fac complimente sau să vorbesc dintr-un punct de vedere subiectiv românesc şi patriotic, ci din punct de vedere obiectiv, rivalizează pe primul loc cu Festivalul de la Salzburg şi Lucerna, în multe privinţe fiind chiar mai bun”, a declarat dirijorul într-un interviu pentru Adevărul.

Festivalul se va încheia duminică, 22 septembrie. În ultima zi a evenimentului, Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam va concerta la Sala Palatului.

Vezi programul complet.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Basilica News Agency (@basilica.ro) pe


Foto credit: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente