Punerea pietrei de temelie a primei biserici românești din Africa

Ziua de sâmbătă, 12 ianuarie 2013, a însemnat un moment istoric pentru comunitatea românească din Africa de Sud, deoarece s-a pus piatra de temelie a primei biserici românești ortodoxe de pe continentul african. Ceremonia a fost oficiată în Midrand, o suburbie a metropolei Johannesburg, pe terenul parohiei, în prezența a peste 70 de români, de către Înaltpreasfințitul Părinte Damaskinos, Mitropolit al Johannesburgului și Pretoriei, împreună cu Preasfințitul Părinte Petroniu al Sălajului, P.C. Protopresbiter Răzvan Vasile Tatu și alți părinți.

Parohia românească din Johannesburg, Africa de Sud, îl are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Andrei. La acest eveniment a participat și Excelența Sa Dl Ambasador Radu Safta împreună cu soția. Au mai luat parte credincioși greci. Astfel s-a pus început visului comun al românilor de a avea un locaș de închinăciune în această țară.

Duminică, 13 ianuarie, la Paraclisul Mitropolitan „Sfânta Treime” din Houghton, Preasfințitul Părinte Petroniu al Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu P.C. Protopresbiter Răzvan Vasile Tatu, Parohul comunității românești din Africa de Sud, în prezența a circa 30 de români.

Comentarii Facebook


Știri recente