Publicația Departamentului eparhial de tineret din Sibiu într-o nouă prezentare

Revista Departamentului pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului a apărut în acest an într-o nouă prezentare grafică. Odată cu apariția recentă a primului număr din 2013, publicația a devenit semestrială și vine în sprijinul activităților pe care Departamentul amintit le desfășoară cu elevii școlilor și liceelor din județele Sibiu și Brașov.

Până în acest an, „Cuvânt către tineri”, supliment al „Telegrafului Român”, apărea trimestrial și nu avea toate paginile color. Numărul din acest semestru a fost tipărit integral color, cu o nouă grafică și cu un conținut variat, redactat sub conducerea pr. Vasile Dariciuc, directorul Departamentului de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, cu sprijinul prof. dr. Sorin Joantă, inspectorul de Religie de la aceeași eparhie, și cu ajutorul prof. Elena Popa de la Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Prima pagină a revistei aduce un cuvânt pastoral adresat de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. În aceeași pagină încep două articole foarte interesante, primul referindu-se la atitudinea critică a lui Daniel Defoe față de moravurile societății britanice de la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea. Al doilea articol care se deschide în prima pagină și care atrage atenția cititorului conține argumente în privința mersului la biserică. Articolul include mai multe opinii ale adolescenților cu privire la viața liturgică a credincioșilor. Nu lipsesc din cele opt pagini ale revistei poezii religioase compuse de elevi sibieni, meditații și opinii.

Articole redactate de elevi

Una dintre paginile de referință, intitulată „Ars una, species mille”, aduce în acest număr un amplu articol scris de eleva Ionela Sterp, de la Liceul de Artă din Sibiu. Intitulat „Actualitatea mântuirii în Hristos”, materialul realizat de elevă atrage atenția asupra dificultăților întâmpinate de adolescenții zilelor noastre în descoperirea adevăratelor valori ale vieții umane. Textul prezintă valorile creștine ca o necesitate pentru tineri și demonstrează faptul că acestea trebuie oferite tinerilor în căutarea unui rost în viață. Paginile șase și șapte ale publicației de la Sibiu sunt realizate integral de elevi sibieni. Articolul „Identitate creștină”, scris de Maria Popescu de la Colegiul Național „Octavian Goga”, ni-L prezintă pe Mântuitorul Iisus Hristos ca model de viață pentru tineri. Teodora Șpan, de la aceeași instituție de învățământ, a redactat „Merinde pentru suflet pe calea spre viața de veci”, în care evidențiază rolul Sfintei Împărtășanii pentru viața duhovnicească a fiecărui om. În cele din urmă, ultima pagină a publicației, o cronică a evenimentelor religioase în care au fost implicați tinerii din Arhiepiscopia Sibiului, prezintă pe scurt Olimpiada județeană de Religie, dar și etapa eparhială a Concursului național „Bucuria de a fi creștin”, la care câștigătorii au primit premii și au mers la faza națională a competiției.

Comentarii Facebook


Știri recente