PS Veniamin a înmânat copiilor buni la învățătură 120 de tablete oferite de Mitropolia Europei Occidentale

Părintele Episcop Veniamin a distribuit vineri o parte din tabletele electronice oferite de Mitropolia Europei Occidentale copiilor din eparhia Basarabiei de Sud.

Ierarhul a înmânat darurile oferite de românii din diaspora după o scurtă rugăciune de mulțumire oficiată la Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Cahul.

Episcopul i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif pentru această bucurie făcută familiilor și copiilor cu rezultate bune la învățătură și i-a îndemnat pe copii să nu uite de binefăcătorii lor și să urmeze acest exemplu, oferind și ei sprijin la nevoie celor din jur.

„Vedeți, Dumnezeu ne poartă de grijă, de aceea pe toate să le facem cu ajutor de la El, așa cum ziceau și latinii: Nimic fără Dumnezeu!”, a spus Preasfințitul Părinte Veniamin.

„Să vă străduiți să învățați bine și să fiți sârguincioși, să ascultați de părinți și de învățătorii voștri, iar prin educația pe care o primiți acum în familie și în școală să deveniți oameni de nădejde”, le-a mai spus episcopul copiilor.

„Biserica și societatea au nevoie de oameni harnici, de oameni bine pregătiți, buni profesioniști, de oameni care să aibă respect față de valorile credinței și mai ales, să nu uite niciodată că prin implicare, prin dăruire, prin jertfă, noi aducem bucurie și facem ca în societate să nu să se simtă atât de intens tristețea și efectele sărăciei”, a adăugat el.

În această perioadă, regulile sanitare din România și Republica Moldova le impun elevilor școala de la distanță, pentru a evita infectarea cu coronavirusul SARS-Cov-2.

Cei mai mulți, însă, nu-și permit achiziționarea de dispozitive electronice cu conectare la Internet.

Mitropolia Europei Occidentale a mai oferit 100 de tablete și elevilor basarabeni din Episcopia de Bălți.

În starea de urgență din această primăvară, Patriarhia Română a oferit aproape 5.000 de tablete elevilor nevoiți să urmeze cursuri online. Ministerul Educației a mulțumit Patriarhiei pentru implicare.

Foto credit: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente