PS Timotei Sătmăreanul a sfințit o capelă de cimitir într-un sat cu numai 50 de familii

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a sfințit sâmbătă Capela „Învierea lui Lazăr” a cimitirului din satul Traian, comuna Doba, județul Satu Mare, o localitate care este formată, potrivit Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, din numai 50 familii.

Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului a apreciat inițiativa comunității și i-a oferit prin arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul preotului paroh Ionel Paşca „Gramata Episcopală”, în semn de înaltă apreciere şi preţuire pentru activitatea pastoral-misionară, edilitar-gospodărească şi social-filantropică.

Ierarhul a acordat totodată distincții oficialităților locale și membrilor consiliului parohial care au făcut eforturi pentru construirea capelei.

”În trupul celui adormit este Trupul şi Sângele Domnului Hristos

După ce a sfințit capela cimitirului și clopotul acesteia, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a subliniat obligațiile pe care le au preoții și credincioșii față de cei adormiți, în special față de trupurile părăsite de suflet.

Despre trupul celui adormit, Preasfinția Sa a spus că nu trebuie considerat „un cadavru, aşa cum suntem obişnuiţi să auzim, ci trup fără de suflet, care este templu al lui Dumnezeu”

Ierarhul a explicat că „în trupul acela este Trupul şi Sângele Domnului Hristos, ca un germene care va învia”.

„De aceea se cade şi se cuvine această sfinţire a capelei de cimitir care este un loc sacru. Cimitirul este un loc sacru, pentru că acolo este trupul creştinului, care are Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus ierarhul.

La finalul slujbei de binecuvântare, a fost oficiat un parastas pentru părinţii şi înaintaşii credincioşilor din satul Traian.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…