PS Timotei Sătmăreanul a sfințit o capelă de cimitir într-un sat cu numai 50 de familii

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a sfințit sâmbătă Capela „Învierea lui Lazăr” a cimitirului din satul Traian, comuna Doba, județul Satu Mare, o localitate care este formată, potrivit Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, din numai 50 familii.

Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului a apreciat inițiativa comunității și i-a oferit prin arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul preotului paroh Ionel Paşca „Gramata Episcopală”, în semn de înaltă apreciere şi preţuire pentru activitatea pastoral-misionară, edilitar-gospodărească şi social-filantropică.

Ierarhul a acordat totodată distincții oficialităților locale și membrilor consiliului parohial care au făcut eforturi pentru construirea capelei.

”În trupul celui adormit este Trupul şi Sângele Domnului Hristos

După ce a sfințit capela cimitirului și clopotul acesteia, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a subliniat obligațiile pe care le au preoții și credincioșii față de cei adormiți, în special față de trupurile părăsite de suflet.

Despre trupul celui adormit, Preasfinția Sa a spus că nu trebuie considerat „un cadavru, aşa cum suntem obişnuiţi să auzim, ci trup fără de suflet, care este templu al lui Dumnezeu”

Ierarhul a explicat că „în trupul acela este Trupul şi Sângele Domnului Hristos, ca un germene care va învia”.

„De aceea se cade şi se cuvine această sfinţire a capelei de cimitir care este un loc sacru. Cimitirul este un loc sacru, pentru că acolo este trupul creştinului, care are Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus ierarhul.

La finalul slujbei de binecuvântare, a fost oficiat un parastas pentru părinţii şi înaintaşii credincioşilor din satul Traian.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente