PS Timotei Prahoveanul: Sărbătoarea Înălțării Domnului ne îndeamnă pe toți să ne suim mintea și inima către Dumnezeu

His Grace Bishop Timotei of Prahova celebrates Divine Liturgy on the Feast of the Ascension of the Lord

Numeroși credincioși bucureșteni au participat, în ziua praznicului Înălțării Domnului, la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală de pe Colina Bucuriei. Slujba a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cuvântul rostit în data de 25 mai 2017, Preasfinția Sa a evidențiat frumusețea și semnificația duhovnicească a slăvitului praznic al Înălțării.

Astăzi după ce am încheiat praznicul cel luminat al Învierii Domnului, care aduce atât de multă bucurie Bisericii și fiilor ei, sărbătorim Înălțarea Domnului la Cer. Această sărbătoare împărătească îl cinstește pe Mântuitorul Hristos care S-a înălțat la Cer cu propria Sa putere dumnezeiască așezându-Se de-a dreapta lui Dumnezeu Tatăl, a spus ierarhul.

În continuare, Preasfinția Sa a enumerat câteva învățături care se desprind din minunea Înălțării Domnului la Cer.

Din această minune și sărbătoare a Înălțării Domnului la Cer învățăm foarte multe lucruri. În primul rând, învățăm faptul că precum Mântuitorul Hristos a Înviat din morți și noi vom învia împreună cu El. După cum Acesta S-a înălțat întru Slavă și noi ne vom înălța la Ceruri. Cei care cred în El, iubesc poruncile Lui și îl caută vor fi de-a pururi împreună cu Domnul, a precizat părintele episcop.

În cadrul cuvântului, ierarhul a subliniat că toți creștinii care sunt drepți și ascultă de Hristos nu vor rămâne aici pe pământ și nu vor fi supuși stricăciunii. Oamenii, spune Preasfinția Sa, nu sunt făcuți pentru moarte, pentru mormânt, ci suntem făcuți să meargă în Ceruri.

Sărbătoarea Înălțării Domnului ne îndeamnă pe toți să ne suim mintea și inima către Dumnezeu. Să păstrăm și noi bucuria pe care au avut-o ucenicii atunci când au primit binecuvântarea Mântuitorului Hristos, în timp ce Se înălța la Cer, a concluzionat PS Timotei.

Înălțarea Domnului (Ziua Eroilor); A treia aflare a capului Sf. Proroc Ioan Botezătorul – Basilica.ro

Pe când Mântuitorul se afla împreună cu Ucenicii, mai înainte de Pătimirile Sale, le-a făgăduit venirea Preasfântului Duh, zicând: Este de folos să Mă duc Eu;  că de nu Mă voi duce Eu, Mângâietorul nu va veni (Ioan 16, 7). Şi iarăşi: Când va veni Acela, vă va învăţa pe voi tot adevărul (Ioan 16,…

© Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente