PS Timotei Prahoveanul: Evanghelia ne cheamă la cunoașterea adevărului ca realitate și ca trăire

În prima duminică de după încetarea stării de urgență, Sfânta Liturghie la Patriarhie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Slujba a fost oficiată la baldachinul din exteriorul lăcașului de cult, iar credincioșii s-au rugat împreună cu ierarhul din locurile marcate special pentru a respecta măsurile de protecție valabile în starea de alertă.

În predica rostită, ierarhul a prezentat mesajul central al textului biblic din Duminica Samarinencei.

„Evanghelia de astăzi ne cheamă pe toți la dialog, la înțelegere, la cunoașterea adevărului nu ca discurs, ci ca realitate și ca trăire, la închinarea în Duh și în adevăr”.

Potrivit Preasfinției Sale, din evanghelie învățăm că Domnul Hristos „Se descoperă celor care Îl iubesc și nu caută numai la fața omului așa cum se întâmplă cu oamenii dintre noi”.

Această femeie ar fi putut să treacă cu vederea, să-și ia burduful cu apă și să se ducă la casa ei fără ca Mântuitorul să aibă un dialog cu ea, a spus Părintele Episcop.

„Dar Evanghelia ne arată această dorință a Mântuitorului de a propovădui Evanghelia către toți și mai ales dragostea păstorului față de oaia cea pierdută”.

Episcopul vicar s-a rugat Mântuitorului Hristos „să avem și noi apa cea vie, adică cuvintele Lui mântuitoare mai prețioase decât orice alt lucru din lume”.

„Ne rugăm ca să avem râvna celor care s-au întâlnit cu Domnul și L-au primit cu bucurie rugându-L să rămână la ei”.

„Așa Îl rugăm și noi pe Domnul: să rămână mereu cu noi și la noi și să ne ajute să trecem prin aceste momente și prin celelalte ale vieții, știind că El este Calea, Adevărul și Viața”, a specificat Preasfinţia Sa în finalul predicii.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente