PS Timotei Prahoveanul despre tinerii din ASCOR: Ucenici de taină ai Mântuitorului / Nu se ruşinează de mărturisirea Lui

„Misiunea Bisericii de la Sfântul Altar este completată de proiecte, fapte şi idei minunate ale unor tineri care sunt ucenici de taină ai Mântuitorului, care nu se ruşinează de mărturisirea Lui şi inspiră şi pe alţii de aceeaşi vârstă ca ei”, a spus PS Timotei Prahoveanul despre activitatea tinerilor din Asociația Studenților Creştin-Ortodocşi Români.

Cuvintele au fost rostite duminică după Sfânta Liturghie oficiată la Patriarhie în încheierea consfăturii naţionale ASCOR. Tinerii au fost însoţiţi de Pr. Prof. Nicuşor Beldiman – Consilier Patriarhal, Sectorul Teologic Educaţional al Patriarhiei Române.

Ierarhul a apreciat activităţile tinerilor ascoreni şi a evidenţiat dragostea lor faţa de înaintaşi.

„Într-un gest frumos de recunoştinţă, pe lângă şedinţele la care au participat, ei au pomenit pe membrii ASCOR trecuţi către Domnul. Este un lucru deosebit de preţios acela al recunoştinţei faţă de cei care au fost înaintea noastră, mărturisind ei că vor face acest lucru anual, pomenindu-i pe cei care s-au remarcat prin râvnă şi misiune sfântă”.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor le-a mulţumit tinerilor, în numele Patriarhului Daniel, pentru misiunea şi dragostea pe care o au în diferitele proiecte ce le desfăşoară”.

„Nădăjduim că această râvnă va fi mereu tot mai mare, pe măsura credinţei şi a evlaviei lor, dar şi pe măsura tradiţiei şi a credinţei poporului român”, a precizat ierarhul.

În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni cu prilejul începerii anului şcolar.

Foto credit: Ziarul Lumina/Mircea Popa

Comentarii Facebook


Știri recente