PS Timotei Prahoveanul a slujit la Mănăstirea Vatoped, unde se află capul Sfântului Ioan Gură de Aur

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a slujit duminică la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a precizat pentru Basilica.ro că la mănăstirea amintită se află capul Sfântului Ioan Gură de Aur.

„Capul Sfântului Ioan Gură de Aur are urechea neputrezită, cea la care Sfântul Apostol Pavel se apleca şi-l inspira în tâlcuirea scrierilor sale”.

„Ne dă mărturie despre acest lucru ucenicul Sfântului Ioan Gură de Aur, Proclu, devenit mai târziu Arhiepiscop al Constantinopolului, cel care avea să aducă moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur din locul exilului, în care a murit, în cetatea Constantinopolului”.

„Proclu mărturisea că a observat în câteva seri în preajma capului sfântului un bărbat necunoscut, mirându-se cum a reuşit acesta să pătrundă în Reşedinţa Arhiepiscopală”.

„Când i-a mărturisit Sfântului Ioan Gură de Aur despre cele văzute, sfântul i-a spus că acesta este un semn de la Dumnezeu, întrucât Îi ceruse lui Dumnezeu să cunoască dacă scrierile sale sunt inspirate, corecte şi ar putea aduce folos cuiva”.

PS Timotei Prahoveanul a vorbit şi despre o tradiţie a Mănăstirii Vatoped.

„În zilele de duminică, dar şi la marile sărbători, la Vohodul Mare de la Sfânta Liturghie, cele mai importante relicve păstrate în tezaurul mănăstirii sunt scoase de preoţii slujitori”.

„Astăzi, unul dintre slujitori a purtat capul Sfântului Ioan Gură de Aur, alături de alte sfinte moaşte pe care le are această mănăstire”, a spus Părintele Episcop.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a slujit în Sfântul Munte Athos chiar de aniversarea zilei de naştere a Preasfinţiei Sale, întrucât a împlinit vârsta de 56 de ani.

Foto credit: PS Timotei Prahoveanul

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica 

Comentarii Facebook


Știri recente