PS Teofil de Iberia le-a vorbit preoţilor din Madrid despre rugăciunea inimii

Arhiereul vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei le-a vorbit clericilor din Madrid reuniţi în sinaxă despre importanţa rugăciunii inimii.

În cadrul întâlnirii de săptămâna trecută, ierarhul a subliniat însemnătatea pomenirii numelui lui Iisus. În acest sens, Preasfinţia Sa le-a reamintit clericilor că Biserica Îl numeşte pe Mântuitorul Hristos „dulceaţa preoţilor”.

Părintele Episcop Teofil a reiterat şi importanţa rugăciunii pentru „poporul lui Dumnezeu încredințat preoților spre păstorire”.

În partea a doua a întâlnirii au fost discutate aspecte misionare, pastorale, administrative și au fost formulate propuneri practice pentru programul pastoral în curs desfăşurat la nivelul protopopiatului Madrid Sud.

Sinaxa a avut loc joi, 10 octombrie, în Biserica Parohiei din Getafe cu hramul Sfântul Cuvios Nicodim cel Sfințit de la Tismana.

Foto credit: Episcopia Spaniei şi Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…