PS Sofronie s-a întâlnit cu directorii unităților de învățământ din Oradea și cu profesorii de religie din Bihor

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a întâlnit ieri cu directorii unităților de învățământ din Oradea și cu profesorii de religie ortodoxă din județul Bihor.

Întrunirea din 17 mai 2017 a avut loc în Paraclisul Centrului Eparhial Sfinții Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Simion Ștefan, informează site-ul oficial al Episcopiei Oradiei.

În cuvântul rostit cu acest prilej, PS Sofronie a subliniat importanța parteneriatului dintre Episcopia Oradiei și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, respectiv dintre parohiile și școlile din județ.

Este nevoie de o intensificare a colaborării dintre Biserică, Școală și familie, stâlpii principali pe care se zidește o societate, pentru protejarea, promovarea și transmiterea identității noastre culturale, naționale și spirituale către tinerele generații, a spus Preasfinția Sa.

În continuare, cei prezenți au vizitat Muzeul Episcopiei Oradiei, având ca ghid pe ierarhul locului.

La final, Chiriarhul a oferit pentru bibliotecile și cabinetele de Religie ale unităților de învățământ din Bihor, cărți apărute la Editura Episcop Nicolae Popovici a Episcopiei Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente