PS Sebastian: „Israelul cel nou” s-a întregit prin chemarea samarinenilor și a tuturor neamurilor

În Duminica Samarinencei, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Mărgăritești din comuna olteană Voineasa, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit la slujba din 14 mai 2017, Preasfinția Sa a subliniat faptul că Dumnezeu nu este doar al iudeilor, ci al întregului neam omenesc, noi toți fiind frați prin Adam.

Dacă în Vechiul Testament a existat un popor ales, aceasta a fost în vederea pregătirii venirii lui Mesia, pentru ca apoi „Israelul cel nou” să fie și întregit prin chemarea samarinenilor și a tuturor neamurilor, a explicat ierarhul.

Învățătura lui Hristos este vie, adică mântuitoare, iar compararea ei cu apa nu vrea să sublinieze altceva decât indispensabilitatea ei, a adăugat Preasfinția Sa.

De vreme ce am înțeles că avem de-a face cu un Dumnezeu care nu este al mentalităților învechite și separatiste, trebuie să acceptăm și o închinare pe măsură «în duh și în adevăr», potrivit învățăturii Sale vii și mântuitoare, a concluzionat PS Sebastian.

La final, credincioșii au primit binecuvântarea Chiriarhului.

Comentarii Facebook


Știri recente