PS Petroniu în Duminica Sfintei Cruci: Să facem voia Lui Dumnezeu!

În Duminica Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Gâlgău Almaşului, Protopopiatul Jibou.

La Liturghia Sfântului Vasile cel Mare din 19 martie 2017 alături de Chiriarh a slujit Pr. Dan Dregan, protoiereul Protopopiatului Jibou, împreună cu alți preoți și diaconi, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, PS Petroniu a vorbit despre importanța Sfântei Cruci și a îndemnat pe cei prezenți la împlinirea voii Lui Dumnezeu, conform textului evanghelic duminical.

Evanghelia de astăzi ne învață să ne lepădăm de sine, adică de egoism, a spus ierarhul citând stihul Facă-se voia Ta! din Rugăciunea Domnească.

Punând voia noastră în acord cu voia lui Dumnezeu evităm să facem voia vrăjmașului, pentru că fiecare se aseamănă cu cel pe care îl urmează, a continuat Preasfinția Sa.

La final, ierarhul a îndemnat pe cei prezenți să continue postul cu roade și să-și mărturisească păcatele ca astfel Hristos să poată învia în sufletele lor.


Biserica din Gâlgău Almaşului a fost construită în anul 1805 de contesa Haller Rozalia. Locașul de cult este zidit în formă de navă, din piatră şi cărămidă, iar turnul este învelit cu şindrilă. Reparaţii capitale la biserică s-au făcut între anii 1966-1969, iar în anul 1973, în timpul păstoririi părintelui Gheorghe Cornea, aceasta a fost târnosită.

Începând cu anul 2004, Pr. Petru Lucăcel a fost numit paroh în Gâlgău Almaşului, sub păstorirea sa derulându-se o serie de lucrări pentru înfrumusețarea locașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente