PS Nichifor Botoșăneanul, la Iaşi: Cum ne pregătim pentru întâlnirea cu Domnul?

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, a slujit duminică la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde a vorbit despre pregătirea pentru marea întâlnire cu Domnul Hristos, după trecerea din această viaţă.

„Pentru cei ce credem, moartea va fi ca un somn. Viața noastră este pregătire pentru acest somn, pentru această întâlnire cu Domnul”.

„Și cum ne pregătim? Încercând să împlinim cuvântul Domnului, să împlinim poruncile Lui. E de trebuință, iubiți credincioși, să citim des Sfânta Scriptură, de e cu putință în fiecare zi. Să o citim cu credință! E de trebuință să împlinim cu nădejde cuvântul lui Dumnezeu, e de trebuință să ne rugăm și să ne împărtășim des”.

„Făcând acestea, Domnul va lucra în noi o înviere și o cunoaștere mai adâncă. Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie, spunem în Crez. Viața noastră este o așteptare între naștere și trecerea la Domnul, o așteptare de a ne întâlni deplin cu El. Această așteptare însă nu este una pasivă, ne înseamnă o abandonare, ci o pregătire”, a afirmat Preasfinţia Sa.

La Sfânta Liturghie oficiată de ierarh au participat credincioşiieşeni, dar şi pelerini care au venit pentru a aduce cinstire moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Gheorghe Pelerinul, așezate pentru închinare în apropierea Catedralei.

Foto credit: Doxologia / Adrian Sârbu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente