PS Macarie, amintiri de suflet în nădejdea Învierii: Prin Munții Rodnei cu Arhiepiscopul Pimen

Fotografiile primite de la un credincios, în care apare alături de Părintele Arhiepiscop Pimen în timpul unei excursii prin Munții Rodnei, i-au prilejuit Părintelui Episcop Macarie amintiri și sentimente calde.

El le-a publicat pe site-ul și pagina de Facebook a Episcopiei Europei de Nord, scriind: „Privesc cu multă emoție aceste fotografii cu Părintele nostru Arhiepiscop Pimen pe care tocmai le-am primit de la un frate binevoitor. Eram în 4 iulie 2015 și Bunul Dumnezeu ne-a dat prilejul să urcăm, împreună, pe Munții Rodnei, apoi ne-am întors pe crestele Munților Suhard”.

Drumeția i-a purtat pe cei doi ierarhi într-un loc din care unul își putea vedea ținutul natal, iar celălalt cuprinsul eparhiei pe care o păstorea.

„Am ajuns la răscrucea de sus din Munții Rodnei având în fața ochilor, de-o parte, ținuturile năsăudene, iar, de cealaltă, ținuturile bucovinene. Câtă frumusețe! Câtă lărgime! Și cât dor al inimii…”, scrie Părintele Episcop Macarie.

„Iar acum, Preaiubite Părinte Arhiepiscop Pimen, ați urcat să Vă odihniți la Cel Care luminează minunat din munții cei veșnici, spre tulburarea tuturor celor nepricepuți la inimă (Psalmul 75, 4-5) care au denigrat până și înmormântarea Înaltpreasfinției Voastre”, adaugă episcopul.

„Să mijlociți, acolo, sus, și pentru noi, Părinte Arhiepiscop Pimen!”, încheie el, cu mențiunea că scrie aceste rânduri „cu dor nestins, întru nădejdea Învierii”.


Părintele Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților, cel mai vârstnic ierarh, a plecat la Domnul la vârsta de 90 de ani, după ce a contractat noul coronavirus.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente