PS Lucian: Viața curată ne poate duce pe toți la vederea luminii necreate a Preasfintei Treimi

PS Lucian - Duminica a II-a din Post 2017d

Preasfinţitul Părinte Lucian a îndemnat, duminica aceasta, la rugăciune neîncetată în vederea dobândirii Împărăţiei Cerurilor.  Să învățăm cu toții să ne rugăm mai mult, să ne rugăm neîncetat, insistent și intens, a spus Episcopul Caransebeşului în cuvântul rostit în data de 12 martie 2017.

Să învățăm de la Sfântul Grigore Palama, pe care Biserica noastră îl pomenește astăzi (n.r. – duminică), că rugăciunea neîncetată, rugăciunea inimii, viața curată și sfântă ne pot duce pe toți la vederea luminii necreate a Preasfintei Treimi, a subliniat ierarhul.

Duminica a doua din Post a fost deosebită pentru credincioşii parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș deoarece s-au rugat împreună cu ierarhul lor la Sfânta Liturghie.

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare și a explicat celor prezenți pericopa evanghelică duminicală. Preasfinţia Sa a vorbit şi despre viaţa plină de virtuţi a Sfântului Grigorie Palama, cinstit în a doua Duminică a Postului Mare.

În cadrul slujbei, Chiriarhul locului a hirotonit preot pe diaconul Liviu Ioan Bojin. Acesta va fi numit noul director la Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeșului, informează Diac. Pavel Canea şi Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Fiind Biserică necropolă, în curtea căreia sunt înmormântate personalităţi de seamă pentru istoria oraşului Caransebeş şi pentru istoria întregului Banat, Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat și o slujbă de pomenire pentru toți ierarhii, preoţii şi oamenii dedicaţi Bisericii şi Neamului, care odihnesc aici și în întreaga Patriarhie Română.


Intrată în conştiinţa caransebeşenilor ca Biserica „Sfântul Ioan” sau „biserica din cimitir”, sfântul lăcaş se află amplasat în cimitirul vechi al oraşului Caransebeş şi este înconjurată de un zid exterior de piatră, pe locul unde în vechime erau zidurile de apărare ale cetăţii Caransebeşului.

Prin grija părintelui paroh Gabriel Gozman, Biserica „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” susţine şi un articulat program de asistenţă socială, prin ajutorul pe care îl oferă persoanelor vârstnice, celor bolnavi şi lipsiţi de ajutor, copiilor săraci, dar şi altor categorii de persoane ce necesită îngrijire duhovnicească sau asistenţă socială.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente