PS Iustin Sigheteanul a sfințit biserica din localitatea Băiuţ, jud. Maramureș

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopia Maramureșului și Sătmarului, a fost prezent duminică, 18 septembrie 2016, în localitatea Băiuţ din județul Maramureș. Cu această ocazie, Preasfinția Sa, a oficiat slujba de târnosire a bisericii din localitate, informează site-ul oficial al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Din sobor au făcut parte părintele Florin Stan, protopop al Propopiatului Lăpuș, părintele Ioan Ciceu, fost protopop al Lăpuşului, părintele Simion Gherman, parohul bisericii, precum și preoţi din parohiile învecinate.

După slujba de sfințire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie pe o scenă amenajată în curtea bisericii. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul Psaltic Theologos al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dirijat părintele diacon Adrian Dobreanu.

În cuvântul de rostit, ierarhul a făcut referire la pericopa evanghelică a duminicii după Înălţarea Sfintei Cruci. Preafinția Sa a vorbit despre Crucea pe care trebuie să o ducem fiecare dintre noi şi despre refuzul din lumea contemporană de a-şi asuma purtarea Sfintei Cruci.

La final, ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți.

***

Biserica din Băiuţ a fost construită între anii 1814-1820, din zid şi acoperită cu şindrilă.

Comentarii Facebook


Știri recente