PS Iustin Sigheteanul prezent la hramul Mănăstirii „Sfântul Apostol Andrei” din Berinţa, Protopopiatul Lăpuş

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a oficiat marţi, 30 noiembrie 2016, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei din Berinţa, Protopopiatul Lăpuş, cu ocazia hramului. Din sobor au făcut parte de 29 de preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Grupul de muzică bizantină Theologos al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, condus părintele diacon Adrian Dobreanu.

La momentul pricesnei pentru cei adormiți a fost pomenit Arhiepiscopul Justinian Chira, trecut la cele veşnice în 30 octombrie 2016.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit credincioşilor despre Sfântul Apostol Andrei, care a propovăduit Evanghelia în ţinutul Sciţia Minor, Dobrogea de azi.

Datorită faptului că a fost încreştinătorul locuitorilor de pe teritoriul ţării noastre, Sfântul Apostol Andrei, primul dintre Apostoli chemat la propovăduire, a fost declarat ocrotitorul României. Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei din 30 noiembrie a fost hotărâtă în Parlament să fie sărbătoare naţională bisericească şi, în consecinţă, zi liberă, a spus ierarhul

După Sfânta Liturghie, a fost oficiat parastasul pentru Arhiepiscopul Justinian şi pentru Bogdan Rusu, fiul ctitorului mănăstirii, trecut în lumea celor drepţi la vârsta de 14 ani, în memoria căruia a fost ridicată mănăstirea. În continuare, Preasfinția Sa a înălțat o rugăciune, în prezenţa familiei, la locul de veci al lui Bogdan.

Biserica Mănăstirii Sfântul Apostol Andrei din Berinţa a fost ridicată începând cu anul 1996. Piatra de temelie fiind pusă de Arhiepiscopul Justinian în data de 15 noiembrie. Biserica este copie după bolniţa Mănăstirii Cozia. În prezent, biserica mănăstirii se află în faza de pictură şi va fi pregătită, la anul, pentru sfințire.

Comentarii Facebook


Știri recente